Jente Boone

Houston’s Problem overtuigend winnaar van Zennetoer 2016-2017

Na 88 inschrijvingen, 33 demo-beluisteringen, een 12-tal audities, 3 try-outs, een coachingsweekend en 2 maanden intensieve begeleiding brak op 7 januari 2017 de finale van Zennetoer 2016-2017 aan. 6 finalisten haalden de finale, maar slechts 5 kwamen opdagen nadat Hazy Way jammer genoeg de handdoek in de ring moest gooien. Voor Oproer, Fabyan Pastel, Sweetsalt, Feathers Eve en Houston’s Problem was de ‘goesting’ om te winnen des te groter.

Een schot in de roos was het, de stoner-rock performance van Houston’s Problem op het grote podium van CC ’t Vondel. Ze kaapten dan ook de hoofdprijs weg. De show was af, de stembanden ultragesmeerd. Laat dat dan ook meteen de hoofdreden zijn waarom de jury deze ‘anciens’ uit de grote talentenpot koos.

De publieksprijs ging dit jaar naar Sweetsalt, een zeskoppige band uit regio Aalst. Aan fans geen gebrek: de zaal krioelde van de liefhebbers van zweverige pop. En terecht. Veelbelovend is één van de vele woorden waarmee je deze band kan omschrijven.

Blikken we even terug naar die grote finale-avond. Na de loting stroomt CC ’t Vondel omstreeks 19u30 al aardig vol. OPROER maakt zich klaar om als eerste te tonen wat ze waard zijn. Strakke songs en een frontman die zich op het podium ontpopt tot instant atoombom: dat dit een groep met ballen is, hoef je niemand meer te vertellen. Coach Philippe De Vuyst (Les Truttes, Ian Clement) omschrijft deze band niet voor niks als ‘a loaded gun’. De sfeer zit goed.

Oproer

 

Nog meer jong geweld met Fabyan Pastel, de groep rond singer-songwriter Fabyan Pasteleurs. Je herinnert je hem misschien nog onder zijn alias FTAKKE, finalist in de vorige Zennetoer-editie. Fabyan brengt samen met bassist Dieter Vermeire fijne folk-rock en popnummers met een dikke streep humor. Soms ingetogen, dan weer uitgelaten, maar steeds verfrissend en bovenal heerlijk om naar te luisteren.

Fabyan Pastel

 

Dan doet Sweetsalt z’n intrede. Met elektronische klanken, prachtig gitaarwerk en betoverende vocals strooit Sweetsalt haar toverpoeder uit over het publiek. En het werkt. Het publiek droomt weg bij de excentrieke muziek van deze jonge band. Een totaalervaring. Dat je van deze muzikanten nog veel zal horen hoeven we je niet meer te vertellen. Ook de herkenbare Sweetsalt t-shirt sprong in het oog - misschien zelfs nog meer dan de feloranje truien van de organisatie.

Sweetsalt

 

Net wanneer je denkt dat de magie op z’n einde loopt neemt Feathers Eve z’n plaats in op het podium. En ze knallen. Dat deze vierkoppige band uit Dilbeek een verhaal neerzet op scene is wel het minste wat je kan zeggen. Het donkere sfeertje, de catchy bass en heldere stem maken de band bijzonder in haar soort.

Feathers Eve

 

Als laatsten van de avond bestijgen de mannen van Houston’s Problem het podium. De eigen sound en stijl van deze band zijn van goudwaarde. Maar wat vooral opvalt is de naturel waarmee deze vijf olijke vrienden op het podium staan. Met hun toegankelijke alternatieve rock wonnen ze die avond vele harten. De laatsten zullen de eersten zijn.

Houston's problem

Heb je deze nieuwsberichten al gelezen?

Schrijf je nu in voor Zennetoer 2018-2019

22 jun. 2018

Zennetoer geeft je de kans van je leven

Zennetoer Try-outs 2016-2017

14 dec. 2016

De try-outs van Zennetoer 2016-2017 zijn alweer voorbij. De 6 finalisten hebben alles van hunzelf gegeven gedurende 3 tryouts in Gooik, Ternat en Sint-Genesius-Rode.

Zennetoer kwam, zag en overwon

02 feb. 2015

Overwinnen is een groot woord maar doch… Soldier Six kaapte de hoofdprijs van de avond weg door de zennetoer te (over)winnen. Wildlife won dan weer de publieksprijs maar vooral de doodzieke zanger overwon eventjes de ziektekiemen en braakneigingen en won daarmee de mening van het publiek.