Jente Boone

Zennetoer 2014-2015 belooft een finale op 't scherpst van de snee

Het coachingstraject Zennetoer is volop bezig. De bands worden klaargestoomd voor de finale op 10 januari 2015 in CC 't Vondel in Halle. Maar wie strijdt nu juist tijdens die finale voor mooie prijzen en vooral eeuwige roem?

 

FTAKKE

Singer/Songwriter FTAKKE, alias Fabyan Pasteleurs, is afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw. Hij werd geboren in 1992 en als zoon van een acteur en choreografe, kleinzoon van kunstschilders, is hij sinds 2010 zelf gebeten door het podium en de positieve respons van het publiek.

Hij zingt en speelt gitaar, bas en allerlei percussie. Met zijn technisch materiaal is hij zowaar een one-man-band alhoewel hij heel regelmatig beroep doet op andere muzikanten om een extra dimensie aan zijn acts te geven. Hij past ook een heel aparte techniek toe, percussie-gitaar. Hij heeft een natuurlijke flair om de toeschouwers mee te nemen in zijn enthousiasme en is een kei in expressies, speciale stemgeluiden (rap & beatbox) en bindteksten. De muziekstijlen die hij brengt zijn Indierock, Pop en Reggea. Al heel jong werd FTAKKE beïnvloed door artiesten als Eels en Newton Faulkner. In zijn performances brengt hij naast covers van zijn idolen vooral zijn eigen nummers. Deze gaan van balades tot originele uptempo composities.

 

Eagles at Dusk

We zijn een jonge rockgroep van 17-18 jarigen afkomstig uit Aalst en omstreken. We bestaan uit 4 leden: Zanger/gitarist en frontman Brecht Vandeweyer, gitarist Jonas Bolle, bassist Laurens Collier en drummer Bert Ottoy. De groep werd opgericht door Brecht, die de basis van de sound van onze songs legt. Onze teksten gaan niet alleen over het klassieke thema: liefde maar ook over o.a de betekenis van het leven en actuele gebeurtenissen.

Volgens luisteraars ligt onze sound ergens tussen die van Pearl Jam en Triggerfinger. Misschien omdat de ruige, blues-geïnspireerde gitaren van het refrein, soms worden stilgelegd voor een rustig drum- en bas-ritme waarop de zang eerder dingen probeert te vertellen dan een melodie-gevoel te vormen.
De 2 groepen zijn alleszins een inspiratie voor ons.

Live proberen we de energie en betekenis van onze nummers zo goed mogelijk over te brengen naar het publiek. Feel like climbing on stage? You're welcome!

"De groep kreeg het publiek in beweging en Brecht heeft
een talent om heel wat feedback te krijgen."
(After Blok Rock)

 

Fools and dirty lovers

Fools and Dirty Lovers zijn Gianini, Michiel, Serge, Tom en Jotie. Deze prille twintigers spelen samen al enkele jaren muziek maar sinds de zomer van 2013 werden de krachten pas echt gebundeld om samen als groep van start te gaan. Drums, een aantal gitaren, wat toetsen en (allerbelangrijkst?) een fragiele vrouwenstem zorgen samen voor sfeervolle en aangrijpende popmuziek die af en toe ook snedig uit de hoek kan komen.

Ondertussen: finaleplaats op de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, en finale Rockvonk, Jonge Wolven, ...

 

Inck.

Vanaf het begin stelde Inck. zich als doel een voor Vlaanderen uniek Engelstalig hiphop-album te maken dat zich zowel op inhoudelijk als vormelijk vlak onderscheidde van andere creaties binnen het genre. Inck. tracht in de eerste plaats een eerlijke artiest te zijn die de dingen vertelt zoals ze zijn. Hij wil muziek maken die betekenisvol is en aanzet tot denken. Vandaar dat hij en zijn ‘partners in crime’ ook het volgende meegeven aan de beluisteraars van het album: This is the result of our definition of hiphop: honest, meaningfull and something people can walk with in life.

 

Soldier Six

Three young wolves with an appetite for wild punching arrangements, distortion, pins-on-the-dance-floor and a voice that’s daily taken care of by a glass of liquid lead and nails. In other words, they dare to hit the bend real hard, but they got more than enough hooks to keep them on the road. Nasty garage-rock with catchy tunes and a serious dislike for clichés. The result is a blend of all things rock with a definite weird twist. And it works!

Soldier Six speelde in het voorprogramma van Band Of Skulls, Broken Glass Heroes, Freaky Age, SleepMakesWaves, Polaroid Fiction, Boston Tea Party & a clean kitchen is a happy kitchen en speelde verder met Soon, Mid Air Collision, Douglas Firs, Luc Devos en Bodyspasm. Ze wonnen Krotrockrally 2009 en Tripelrock 2014, was finalist van Rockvonk 2009, stond in HRR 2012 en was in 2013 finalist in de Brusselse Rockrace.

In 2011 bracht Soldier Six een EP uit en in de zomer van 2013 namen ze hun eerste plaat op in samenwerking met Teun Verbruggen (Jef Neve Trio, Flat Earth Society, Othin Spake...) en Pierre Vervloesem (Flat Earth Society, Kings Of Belgium...). Deze 'Lost at Timekeeper's Gate' werd onlangs (februari 2014) gereleased op het Brusselse Off label. In April 2014 werden ze door PRG EML productions klaargestoomd voor de festivals.

 

Wildlife

Het moet ergens in 2005 geweest zijn, dat beide naamgenoten Anton samen in een repetitiekot kropen. Veel zaken die als muziek bestempeld worden werden toen echter nog niet gemaakt. Dat gebeurde pas enkele maanden later, toen een bassist en een gitarist zich bij het jolige gezelschap voegden. Er wordt gretig gerepeteerd door het piepjong gitaargeweld, en elk einde van het schooljaar wordt er een concertje gehouden in de achtertuin van de vader van de drummer: bron van menig hilarisch en aandoenlijk filmmateriaal.
Na enkele onstuimige wissels in de bezetting komt deze begin 2008 tot een vaste stand: het serieuze werk kan beginnen.
Er wordt meegedaan aan Kunstbendes, theaterproducties, lokale evenementen en allerlei andere activiteiten. In die periode wordt ook de eerste opname gemaakt, die leidde tot een actieve deelname aan de Humo's Rock Rally in 2012.

Heb je deze nieuwsberichten al gelezen?

Schrijf je nu in voor Zennetoer 2018-2019

22 jun. 2018

Zennetoer geeft je de kans van je leven

Houston’s Problem overtuigend winnaar van Zennetoer 2016-2017

26 jan. 2017

Na 88 inschrijvingen, 33 demo-beluisteringen, een 12-tal audities, 3 try-outs, een coachingsweekend en 2 maanden intensieve begeleiding brak op 7 januari 2017 de finale van Zennetoer 2016-2017 aan.

Zennetoer Try-outs 2016-2017

14 dec. 2016

De try-outs van Zennetoer 2016-2017 zijn alweer voorbij. De 6 finalisten hebben alles van hunzelf gegeven gedurende 3 tryouts in Gooik, Ternat en Sint-Genesius-Rode.