Jente Boone

Zennetoer, de band van morgen, nu al op je bord.

Jonge bands uit de regio Pajottenland/Zennevallei kregen de kans zich online via vi.be in te schrijven voor het volledig vernieuw muziektraject Zennetoer. Uit 96 bands werden 16 bands geselecteerd het beste van zichzelf te tonen tijdens het auditieweekend begin november in het Castelhof – Dilbeek. Met een settings als in een repetitieruimte, een maximum van tien speelminuten en voor de ogen van een professionele jury, moesten de bands in hun pure vorm het beste van zichzelf geven. Uiteindelijk haalden 6 groepen de shortlist: Fools & Dirty Lovers, Inck., Wildlife, Eagles At Dusk, Ftakke en Soldier Six. Deze zes bands (rock, pop, hiphop, singer-songwriter, voor elk wat wils) krijgen de kans tijdens de finale van Zennetoer op 10 januari 2015 in CC ’t Vondel te Halle om te strijden voor de felbegeerde prijs van beste band of publiekslieveling. Maar de organisatie van Zennetoer laat hen niet aan hun lot over: via intensieve bandcoaching in samenwerking met studio Noisegate, stomen we de bands klaar om tijdens de finale zichzelf te overstijgen.

De bandcoaches zijn stuk voor stuk professioneel muzikanten:

  • Erik Van Biesen , gitarist, bassist, producer...(Gorki, The Paranoiacs..)
  • Geert Maris,   singer-songwriter, componist, gitarist..(Nona Mez)  
  • Joos Houwen,   gitarist, zanger ( Dvkes)  
  • Niko Westelinck ,  drummer, producer, zanger  (Junior eurosong , remixes voor dEUS..) 
  • Filip Devuyst,  bassist (Les Truttes, Waldorf, Ian Clement etc...) 
  • Alec Yline, Belgisch/Australisch gitaris/bassist en columnist (alecyline.weebly.com)

 Elke muziekgroep krijgt een persoonlijke coach die hen opzoekt in hun repetitieruimte en hen coacht en begeleidt om de band nog verder te laten groeien en bloeien.

Tijdens de try-outs op 28/11/2014 in DOC Beersel en op 6/12/2014 in JH Guuk Gooik, kunnen de bands hun coaching al even aftoetsen tijdens een live optreden.

In de laatste rechte lijn naar de finale wachten de 6 bands nog een intensief en leerrijk coachingsweekend op 19 en 20 december in Destelheiden Dworp. Via repetities, feedbackmomenten en masterclasses gitaar (Tom Barbier van Zornik) en tekstwriting (Frank Vander linden van De Mens) krijgen ze de laatste kapstokken mee om tijdens de finale het beste van zichzelf te geven.

Zennetoer groeide de laatste jaren uit tot een kwaliteitsmerk voor jong talent. Ex-winnaars uit vorige edities slaagden erin zichzelf op de muzikale kaart te plaatsen. Zo stonden Zennetoer 2013-winnaars Emperors of Decay al op het Dour Festival en speelde Willow, Zennetoerfinalist in 2011, dit jaar voor de tweede keer op Pukkelpop. Stuk voor stuk slaagden de finalisten erin hun glansprestaties door te zetten en ook buiten de provincie- en zelfs landsgrenzen menig hart te veroveren. De band van morgen nu al aan het werk zien? Bij Zennetoer zit je goed.

Heb je deze nieuwsberichten al gelezen?

Schrijf je nu in voor Zennetoer 2018-2019

22 jun. 2018

Zennetoer geeft je de kans van je leven

Houston’s Problem overtuigend winnaar van Zennetoer 2016-2017

26 jan. 2017

Na 88 inschrijvingen, 33 demo-beluisteringen, een 12-tal audities, 3 try-outs, een coachingsweekend en 2 maanden intensieve begeleiding brak op 7 januari 2017 de finale van Zennetoer 2016-2017 aan.

Zennetoer Try-outs 2016-2017

14 dec. 2016

De try-outs van Zennetoer 2016-2017 zijn alweer voorbij. De 6 finalisten hebben alles van hunzelf gegeven gedurende 3 tryouts in Gooik, Ternat en Sint-Genesius-Rode.