Jente Boone

Zennetoer Try-outs 2016-2017

De try-outs van Zennetoer 2016-2017 zijn alweer voorbij. De 6 finalisten hebben alles van hunzelf gegeven gedurende 3 tryouts in Gooik, Ternat en Sint-Genesius-Rode. Nu dit achter de rug is kunnen ze nog een maand goed oefenen met hun coach om dan het publiek omver te blazen tijdens de finale in CC 't Vondel op 7 januari.

 Op vrijdag 25 november vond de eerste try-out plaats in café de Setup te Ternat. Hazy Way beet de spits af met hun indie/country muziek waarna Houston's Problem met hun alternatieve rock het café deed daveren. Beide bands konden spelen voor een overvol café. Een geslaagde avond. Een week later, vrijdag 2 december, was het dan aan Sweetsalt en oproer om jeugdhuis Guuk in Gooik onveilig te gaan maken. De intieme dansbare warme elektronische muziek van Sweetsalt in combinatie met de wat hevigere rock van Oproer waren de perfecte ingrediënten voor een avondje genieten en dansen. Als laatste, op zaterdag 3 december, was het aan Feathers Eve en Fabyan Pastel om hunzelf te bewijzen in het jeugdhuis van Sint-Genesius-Rode: Animoro. Feathers Eve trapte af met wat zachtere warme muziek waarna Fabyan Pastel de avond compleet maakte met zijn ritmisch gerikketik en getokkel op zijn gitaar.

 Kortom zes hele sterke bands op drie prachtige locaties! Was je niet aanwezig maar wil je de sfeer op zo een avond wel eens op snuiven? Of was je er wel en wil je lekker nostalgisch nog eens terugdenken aan deze avond? Bekijk dan zeker het filmpje van Sweetsalt hun set in het jeugdhuis van Guuk!

Heb je deze nieuwsberichten al gelezen?

Schrijf je nu in voor Zennetoer 2018-2019

22 jun. 2018

Zennetoer geeft je de kans van je leven

Houston’s Problem overtuigend winnaar van Zennetoer 2016-2017

26 jan. 2017

Na 88 inschrijvingen, 33 demo-beluisteringen, een 12-tal audities, 3 try-outs, een coachingsweekend en 2 maanden intensieve begeleiding brak op 7 januari 2017 de finale van Zennetoer 2016-2017 aan.

Zennetoer kwam, zag en overwon

02 feb. 2015

Overwinnen is een groot woord maar doch… Soldier Six kaapte de hoofdprijs van de avond weg door de zennetoer te (over)winnen. Wildlife won dan weer de publieksprijs maar vooral de doodzieke zanger overwon eventjes de ziektekiemen en braakneigingen en won daarmee de mening van het publiek.